Dagens Diss!

Många av de stora bloggarna har såkallat "Dagens Diss" eller något, mitt måste faktiskt bli bloggarna som hela tiden håller på att provocerar om hur man ska vara perfekt. Jag läser många bloggar, måste erkänna att det är intressant att läsa om andras liv och vad de har för skoj för sig. Är ingen stalker eller så, tro inte det xD! Men kul att se ibland vad korkade saker någon skriver, modeinspiration och när någon faktiskt skriver något bra som är intressant att läsa om.
Kissie, Dessie och Paow är tre bloggar som borde skämmas över vad de skriver, de verkar inte förstå att deras läsare är minderåriga och tar efter som de gör.. inte en dag kan undvika att höra vilka dieter dem är på, hur mycket de druckit eller hur man ska se ut och vara i överlag för att vara "snygg".
Kan själv säga öppet att Lindsay Lohan varit en förebild för mig under mina yngre dar och jag tog efter henne eftersom att jag ansåg att hon var en bra förebild, kurvig rödhårig skådespelerska/sångerska som verkar vara frisk och en härlig prick, jag ville vara som hon. Helt plötsligt rasade hon i vikt och färgade håret blont.. efter det följer missbruk av alkohol och droger och skandal på skandal lassades på. Jag tog efter henne till en början men insåg senare att det var fel..det hon gjorde var ohälsosamt och till och med dödligt.. Främst och viktigatst var dock att jag inte ska försöka efterlikna någon annan än mig själv.Och som tur är tog jag mig ut träsket och förstod det i tid. Tänk på dem som inte gör det?
Till bloggarna; Skärp er och se över vad ni skriver och gör nu när ni är "kända" och unga flickors förebilder .. ni vet inte hur pass ni påverkar och hur illa det kan gå hur ironisk man än är.


Tro på dig själv !

Dags att skriva i bloggen nu då,
Jag har flyttat ned till Skåne och allt är bra (ialla fall nästan) Lund är en underbar stad.
Det som inte är så bra är att jag känner mig lite ensam utan mina kompisar men vad ska man göra? Det var mitt val att åka ner tidigare och det var väll lika bra kan man tycka egentligen för att slippa stressen som kanske hade uppstått annars. Nu kan jag sova lungt på nätterna och slippa oroa mig, allting funkar utom att jag smäller i mig massor av godis och det syns på min hud som en gång varit dock liknande..
Men vad ska jag göra Cashewnötter i mörkchoklad är guldvärt..jaja bättre att ha en last och lite dålig hy utan att unna sig alls ialla fall tycker jag.
Med tanke på att unna sig så har ju Blondinbella nu släppt en bok som heter Egoboost som handlar mycket om ångesten hur man ser ut och är överhuvudtaget.
Hade kunnat skriva boken själv..att inte acceptera sig själv har varit något som man kämpat med de senaste åren. Det som fick mig att må bra, vet jag egentligen inte exakt.. det är väll egentligen en mix av allting som gjorts för att jag ska må bra och trivas. Jag tycker om mitt yttre..utom möjligen håret men jag är så ju petig med det att det ska vara långt men det kommer det ju bli mer sen. Och inte minst uppskattar jag mig själv och dem egenskaper jag har, blev överlycklig som senast idag att jag kunde läsa en karta utan att tappa bort mig själv en enda gång. Jag trodde aldrig förut att jag kunde göra något sådant..självkänslan växer hela tiden och jag är så glad för att jag inte har så pass mycket mörker inom mig längre att jag tyngs ned.. Jag är inte alls svag..jag är stark och jag klarar allt om jag bara vill.

Tankar..

En  sak som jag tänkte ta upp här i slutet är att det känns som att väldigt många människor har tur i kärlek just nu. Vet inte om jag är ensam om att tycka det men just nu är jag absolut inte en av dem människorna.. det går aldrig bra och har aldrig gått bra. Det tar lång tid för mig att bli kär och jag vet inte ärligt talat om jag tillåter mig själv att bli det på riktigt..
En känsla som jag gått runt med mycket förut är att det skulle vara något fel på mig och att det är därför ingenting funkar.. klart att alla människor har något att jobba men det känns som att saker borde gå bättre än vad de gjort förut. Har hört från massa folk...bla bla bla du är fortfarande ung och visst det är ju sant .. men alla kan väll erkänna att det känns skönt att ha någon man hålla om?

Får hoppas att sånt går bättre i Lund, antagar att det kommer när man som minst anar det och där kommer det ju säkert finnas varma människor också ..

Sömn,Stress och SKOJ!

Ja nu sitter man nu här på morgonen och bloggar..
Önskar att jag var en sådan som kan sova länge och ostört men det går inte.. känns som att det alltid är något som ska stressa en och jag är väldigt känslig för stress. Kan vara rätt oroväckande nu när man ska flytta till Lund kanske men tror att när allt väl är bra där nere i Skåne och att man kommit på plats att man kan lugna ner sig. Yoga ska vara ett bra sätt att varva ner men hur mycket jag än sagt att jag ska försöka prova på det så har det aldrig blivit av. Mesta orsaken till att börja skulle väll vara att se till att ryggen kommer i bättre skick men de övningar som jag övat hittils har inte funkat särskilt bra.. I Israel var min rygg så illa däran att jag inte kunde sova om nätterna. Voltaren och andra smärtstillare var mina vänner då..


Nåja nu ska vi prata om roligare saker,
I onsdags var jag hos min polare  å "syrra" Nathaly.. vi snackade en stund och så hjälpte jag henne att färga håret, i torsdags var jag med Anna,Antonia och Sandra och hängde i Stan..vi gick förbi den här festivalen Ung 08 som sög.. man kände sig rätt gammal där måste jag säga.. På fredagen var jag ute på rocks med Madeleine,Marcus, Antti,Linus,Jimi,Kristoffer,Viking...ja en massa folk från min skola x) skitkul..
Bakis men i  lördags var jag på tunnan med Ellen,Ida, Hennes kille Mikael och Linnea och några från Ellens klass.
Trävligt trävligt..
Igår söndag städade jag mitt rum och rensade då det är sista dagen i Sigtuna innan jag flyttar åt också en utsökt Cesarsallad på Farbror Blå.

Kort och gott en bra lång helg innan man flyttar.. kommer att sakna alla <3


Frukt är också godis och Alter Egon....

God morgon eller vad man nu ska säga,
Imorse när jag vaknade bestämde jag mig för att idag måste jag städa.. men svettas som jag vet inte vad av att vara inomhus just nu så ska ut på en långvandring. Behöver verkligen det känner jag .. och man ska väll passa på innan regnet brytit ut som värst. Ska här i bloggen också sätta godis förbud då det blivit för mycket sådant på senaste tiden, inte för att min hud ser ut som den brukade gör när jag åt mycket sånt utan för att ja får typ ont i hela kroppen av det. Är inte van helt enkelt efter att inte ha rört godis sedan nian.. Godis ifråga då är mörk choklad.. jag kan inte äta ljus pga att jag är överkänslig för mjölkprodukter och inte vanligt godis pga gelatin som innehåller griskött de flesta gånger.
Aja frukt och bär är godare ändå.. jordgubbar är farligt gott <3

Ska fixa några saker till innan jag drar men tänkte passa på fotografera lite med .. ja vad ska man kalla den. Nathaly har ju namn på sin gitarr så vore väll inte helt tokigt om en kamera också hade det.
Tänkte ju på Peter London när jag ser den så Alter Egon vore väll ett super bra namn då kanske x) eller bara Egon? Haha nej lite mer kreativ får man nog vara..


Bäkk on trakk 2

Har inte skrivit på länge så passar på att skriva lite mer x) ..

Först att jag har i förrgår börjat med en Priorinkur.. Priorin ska hjälpa håret att växa igen efter håravfall som uppstått via graviditet, stress, stor viktminskning, vitaminbrist ...osv.
Det ökar blod cirkulationen i hårbottnen så att hårrötterna vaknar till liv och håret börjar att växa.. det håret som växer blir också friskare och starkare. Om det funkar helt vet jag inte.. men känner att det kan vara en hjälp på traven.. varierad kost är och att man inte stressar upp sig för mycket är väll det allra bästa och att man INTE, ABSOLUT INTE BLEKER HÅRET.. tänker aldrig göra det misstaget igen även om jag passade i blont hår.
Känner jag skillnad skriver jag absolut upp det, målet är ju att få samma tjocklek som jag hade innan jag blekte och innan helvettet bröt ut.. Behövs väll tålamod antagar jag vilket jag har dåligt av men ialla fall :)
Det som jag känt av än så länge att det känns som att något växer på skallen..hmm kanske är hårviagra som jag råkat köpa? x) haha..

Om jag ska gå vidare så är flyttdatum för Blentarp (ja inte Lund) satt.. kommer att bo hos min farmors-änkling tills att jag hittar studentlägenhet/korridor rum i Lund. Har ju kommit in på arkeologi utbildningen och vill helst ha nära och bra så att man inte har långt till skolan och till alla trevliga människor som man kommer att träffa på. Det som jag är lite conncerned över är väll skånskan, som jag inte förstår mig mycket på alls.. jag är grov stockholmare vad gäller på förståelse x) men det sjunker väll in efter ett tag..så svårt är det väll inte?
Hur som helst om jag ska tillbaka till ämnet så är flytten satt för 20 augusti vilket är väldigt snart så har börjat packa lite.. än så länge bara Tolkien böckerna och lite filmer..kläder ska också stoppas i och min underbara Rohan tavla som hänger ovanför sängen..<3 Mer får jag nog tänka över...


Back in trakk

Oj,
Det var visst ett tag sedan jag skrivit här..trodde inte att någon läste och sedan har så mycket hänt att man total glömt bort att man har en blogg. Det är ju meningen att en blogg är som en publik dagbok när man kan skriva lite vad man vill .. man kan provocera som Kissie gör, skriva om sitt fjortisliv som Paow och Dessie gör eller helt enkelt vara sig själv vilket jag tycker att det finns en hel del bra bloggare som börjat göra..

Idag har jag ialla fall varit på stadbibileoteket och samlat spanat runt efter arkeologisk litteratur, ville skriva ut lite som kan vara användbart på universitetet men hittade ingenting som direkt fanns på kursplanen och ingen dator på hela bibblan verkade vara i funktion utom "30 minutersinloggnings datorn" så där bestämde jag mig istället för att se till att beställa hem det viktigaste. Tyvärr har jag som fattig student inte råd med alla böcker men det blev två stycken för strax över 350 kr.. helt okej tycker jag. Resten får beställas hem i september.

Ska vi hoppa tillbaka några dagar så har jag jobbat på Sonisphere festival som funktionär/skräpplockare.. skitjobb i skitväder men mer orkar jag inte gå in på. Hur som helst så känns det lite som att den upplevelsen var en vändpunkt.. folk arbetade riktigt hårt och hade kämparglöd trots de hårda väderförhållandena och slask.. Jag själv var också tvungen att slita med mig själv och behärskningen att inte ge upp men det gjorde jag inte.. Känner mig starkare och inspirerad och jag tänker inte ta någon skit längre utan njuta av livet och se framåt.

Jag har haft en period nu här med mörkare tankar, inte alls lika starka som vid den här tiden förra året utan jag har lärt mig nu hur jag ska handskas med nederlag. Är starkare än så .. ser man sig själv som svag gör alla andra också det och det vill man ju inte eller hur?


RSS 2.0