I got a job ^^

Har varit på promenad nu eftersom att det var sista dagen på mitt gymkort igår, ska dock köpa ett nytt då jag inte tycker att jogging eller powerwalks är tillräckligt mycket träning får någon som har problem med ryggen. Dessutom så tycker jag att det är skönt att träna så blir något billigt centralt när jag kommer upp till Stockholm.
Utöver detta så fick jag ett samtal för drygt en timme sen om att jag ska få jobba i sommar och vända hamburgare. Inte alls likt det jag pluggar men ett jobb vilket kommer hjälpa mig att betala hyran :) awesümesauce!
Har föresten köpt en hårfärg, är den bra tro? :o? brukar köra på schwartzkopf live xxl annars.. uppdaterar när jag använt den så får vi se.. men nu blir det ialla fall mer tenta skrivande.


Plugg, träning och nörderier ^^

Halloj igen, blev rätt paff när jag såg nu att folk faktiskt varit inne och kommenterat ^^ kul att någon faktiskt läser den här bloggen även om den kanske inte tillför sig mycket. Hehe...
Men har nu skrivit en del och fingrarna går i hundra över tagenterna problemet när man skriver tenta blir oftast att man inte kommer på tillräckligt mycket att skriva eller att man vill skriva för mycket. Min senaste tenta gick upp i fem och en halv sida vilket är en halv sida för mycket över det tillåtna. Hur behärskar man sig själv när man vill visa att man kan något? Kvalitet är förstås viktigare än kvantitet som gäller med det mesta men är nog en sån person som ständigt vill överbevisa att jag kan och faktiskt är intresserad. Ska försöka att vara färdig två dagar innan inlämning och därefter studera texten kritiskt, det är oftast då som betyget blir som bäst och VG skadar ju inte alls.

En liten hint från vad som hänt idag då, steg upp på morgonen och slängde ihop en omelett på ett ägg + en äggvita och stekta grönsaker (squash, aubergine, paprika och gullök) allting stektes i sojasmör och kryddades med cayennepeppar, spiskummin, svart peppar och salt och peppar. Blev riktigt mums och mättande för det senare gympasset som gick i 30 minuter kondition (med speed metal i lurarna som vanligt då) följande ett kort pass med styrka mage,rumpa och lår i fokus. Under styrkepasset kom föresten en gubbe med en flaska minttu och frågade alla som tränade styrka om man ville "Ta en stänkare", tror inte han lyckades få någon att faktiskt dricka men han var ju också där för att träna. Undrar hur det gick med sån pass stark alkohol i kroppen?
Kom hem och slängde ihop en mellis/lunch av keso, nötter, kanel och ett äpple. Till middag blir det nog min färdiggrillade kyckling som jag har kvar från igår.. att leva på nudlar och liknande under tenta perioder kommer inte på fråga för mig.. mycket protein gör mig glad hela dagen och stark!
Kommer att plugga till fram mot 22 då jag ska försöka se ett avsnitt av serien "Game of Thrones" har blivit super förjust då fantasy är min favoritgenere vad gäller både film, tv-serier och litteratur..
Yes, jag är en nörd och jag längtar otroligt mycket till sesång 4 av absoluta favoritserien "Merlin".


Sköntheten  

Eoin Macken som spelar Gwaine i serien "Merlin", dyker inte upp förens sesång tre..
Ögongodis utvöver den redan rätt så stilige "Arthur" som spelas av Bradley James.


Tenta och träning

Pluggandet är igång, och det är näst sista dagen innan mitt gymkort går ut. Tänkte köra ett pass både idag och imorgon fasst avsluta allt med ett afropass vilket är väldigt passande då det var det enda jag tränade ibörjan. Vet inte hur det blir med träningen efteråt men MÅSTE träna tyvärr så kostar ju gymkort pengar så tror att det smaraste vore att försöka göra de övningar jag lärt mig hemma och börja jogga utomhus med risk för att man blåser iväg i detta blåsiga Landskrona. Får blogga mer sen, nu ska jag kasta alla sopor som jag samlat på mig under tiden jag pluggat xP och efter det ska jag iväg och köra kondis och styrkepass!


Sista tentan

Nu börjar det komma igång med tentan riktigt ordentligt. Har som tur är läst nästan all kurslitteratur jag kunnit få tag på och vet på ett ungefär vad jag ska skriva. Nu är det strax dags att dra iväg till gymmet, mitt senaste pass bestod av 50 sit ups plus några sätt på maskinerna som tränar allting nedanför höfterna .. Och det duger verkligen inte! Kondition är ju det jag ska bli bättre på nu när jag har muskler.
Igår btw blev sista alkholintaget på ett tag känner att jag blivit känsligare och mår mycket lättare illa då min konsumtion krympt så otroligt mycket. Vill inte göra det en vana heller .. vill kunna vara glad och karismatisk utan alkohol.

Vad gäller hälsan så är allt prima utom den förbannade pms-en >:( avskyr att vara kvinna ibland.. och så ser man ju 10 gånger större ut än vad man redan är.. Som tur är är håret och huden fortfarande awesüme men det är det för att jag tvättar det och fixar konstant.

Nu är det dags att packa inför gymmet då =D blir en lång stund konditon och lite styrka med fokus på mage och rygg.. smärtan i ryggen har varit borta i ett halv år snart. Yeey!


Het ;o

Har blivit förtjust i en klänning som jag såg på flera personer under studenten förra året men det är inte exakt samma modell på klänningen och jag tänkte mig den i svart.
http://nelly.com/se/kläder-för-kvinnor/kläder/festklänningar/club-l-714/rosalie-lace-dress-714157-14/
Het som sjutton men med tanke på problemet jag nämnde i förra inlägget har jag nog inte självförtroende att bära den :( Men ska börja träna magen mer samtidigt som läkaren ska undersöka felet.. ska jag köpa? Hiss eller diss?

Shopp til i drop?

Hej hopp! Läste precis ut en kursbok och har en till att läsa till imorgon.
Funderar dock på om jag ska gå ut och shoppa eftersom att min mormor <3 ändå kommer att hjälpa mig med sommar ekonomin och jag därför kan använda ialla fall en tusen lapp eller mindre. Måste dock säga att det inte är roligt att handla kläder längre, har haft perioder där jag shoppat på mig massor men inte för att det varit roligt utan för att shoppandet fyllde ett tomrum som fanns i hjärtat, eller ja för en stund ialla fall. Sedan är jag inte allt för stolt över min mage x( jag är verkligen uppsvälld som en stor pumpad ballong.. har inte käkat laktos utan att ta prolaktas tabletter så vete tusan vad det kan vara. Har misstänkt en viss tarmsjukdom med tanke på att den varit uppsvälld största delen av mitt liv -.- ska boka tid hos läkare för att få det fixat ialla fall.. eller ialla fall någon diagnos så att jag slipper gömma den under tunikor och koftor hela tiden.
Hmm.. men tror att det blir en shoppingrunda ändå, om inte annat så blir det en upptäcktsfärd i Malmö och jag måste ju ändå röra på mig något i mitt plugg celibat.


Hey ho, let's go!

Sista gym dagen den här veckan :)
Blir kondition 30 minuter eftersom att det blev ett halv pass senast, hade dock sällskap då när jag tränade så kunde inte köra lika hårt som jag brukar.
Sen ska det pluggas som sjutton! Har en kursbok kvar att läsa då jag inte fått tag på de andra böckerna men jag hoppas att de föreläsningar jag kunnat gå på när jag inte legat i pollenkoma + det jag läst ska vara tillräckligt.
På onsdag ska jag släppa loss ialla fall och det blir grillning och liiite alkohol intag, hehe.
Hämtade ut tågbiljetterna till Stockholm och tillbaka hem igen, ser grymt mycket fram emot att ha sommarlov ^^ dags att packa och göra sig färdig!

Out of control

Har totalt glömt att lägga in en låt också, här är det som peppar mig just nu och som jag dansar och sjunger till i smyg när jag kan ;)
http://www.youtube.com/watch?v=wt-tHcQR67Y

Och ja jag lyssnar på mestandels metal men denna artist har förstås också en stor plats i hjärtat..


Stolt ^^

Nu ska det pluggas loss minsann! Blev 40 minuter på motionscykel vilket jag är stolt över då jag lyckats öka med 10 minuter , cyklade också i snabbare takt än vad jag brukar så bättre kondition har jag definitivt ^^ Kan nämna också att jag glömt vattenflaska och fick köra på min lilla pepsi max 33 cl som jag hade tänkt ta efter passet.. hade kanske kunnat hålla ut längre annars. Men som sagt.. ska ta små steg i taget!
Längtar som stryk hem, vännerna <3, familjen och så kommer min mormor som bor utomlands och hälsar på. Tog föresten ett väldigt viktigt beslut för mitt välmående igår kväll och hoppas bara att jag kan hålla det. Med så mycket gott som väntar kan det inte misslyckas.. eller?

Hälsa

Min blogg kommer från och med nu också att bli en hälsoblogg,
Vet att det kanske är tjatigt med sådana men känner att jag behöver pepp nu. Om mindre än två månader åker jag till Frankrike och det är dags att plocka fram bikinin. Jag känner dock precis som många andra tjejer riktig ångest inför detta. Jag tränar duktigt men jag syndar en hel del också, mycket pga mina ehhrm hormoner.
Har därför satt som mål nu att inte käka salta prylar trots att mina cravings tar över lite när dem vill...
Har också satt ett mål att jag ska cykla på motionscykel i 45 minuter istället för 30 minuter.. och att vara snällare mot mig själv. Förändringar kommer långsamt fram men förhoppningvis ser jag resultat av de små ändringarna snart.

Snyggast
Christina Aguilera får vara min pepp ^^ , orättvist hur snygg den kvinnan är ..och så den rösten!


Babbel!

Seriöst, det är läskigt vad snabbt tiden går.. det är 5 maj!! eller ja det kommer förmodligen att vara 6 maj när jag får inlägget inskickat.
Ialla fall så ska jag till Stockholm om en månad och hälsa på mina kära vänner och familj ^^, om två månader storsar jag runt på Franska rivieran, hoppas på att kunna träffa Phil och kanske till och med Hugo, Yann, Damien och Nath..får försöka tjata lite på dem..
Hur som helst.. om tre månader är det Wacken :D ska äntligen få se mina gudar Blind Guardian igen <3, Avantasia, Rhapsody, Ensiferum (med Petri *dregel* Lindroos på sång) , Crashdïet med fler...
Sen börjar nästa termin en månad efter det med ännu mer historisk arkeologi plus franska studier :) Kommer bli hur awesüme som helst. Funderar också i höst att äntligen göra min tatuering för att hedra Tolkien eftersom att det tagit mig lite för lång tid ..
Bara massor med bra där <3

Lite lite sämre då, synd att det måste finnas en sådan del.. har pratat med mor en hel del och visst så kan ju inte dem ålla med och gilla allting som man gör men det som hon tjatar mest om är något som de flesta någon gång sagt till mig, och en del orkar inte sluta tjata längre. Är en sådan som behöver en spark i ärslet för att komma igång med saker.. men i det här fallet är det ett arv som jag har kvar från min sjukdomsperiod. Inget självdestruktivt alls eftersom att jag inte direkt mår dåligt över det .. men det tar upp tankarna en del.

Phuh ska inte försöka tänka så mycket nu med tanke på att det är läggdags :) eller ja.. ska läsa lite så att jag blir helt trött i bollen och kan sova.

Ett år sedan studenten
Ett år sedan nu.. studenten.. undrar vad den där heta mössan tagit vägen..
Nej inte den "Mössan" utan min lädermössa ;)

RSS 2.0