Celiaki tips: Glutenfria favoriter

Här kommer några glutenfria favoriter för er som inte kan äta pasta, cous cous och liknande...
 
1.  Gröna och röda Linser
 
 
Knaprigt alternativ som passar perfekt till lax och senapsdressing (helst dijon).
 
 
2. Quinoa
 
 
Gott, nyttigt och proteinrikt passar bäst till fisk och fågel men kan förstås ätas med nötkött också.
Min personliga favorit är kycklingsallad med quinoa och currydressing.
 
 
3.  Broccoli gratäng
 
 
Kan med fördel tillagas med fisk, fågel, lax, fläskött (framförallt bacon) och färs. Not to forget: Cheese! Ost är viktigt och nyttigt är det också. Knappt några kolhydrater.
 
 
 
4. Bananpannkaka
 
 
Goda pannkakor gjorda på banan som man med fördel serverar med en klick keso eller kvarg. För att inte glömma bär eller någon sockerfri sylt.
 
 
 
 
 

Cravings

Min favorit treat eller ja för mig är det snarare vardagslyx är keso med massor av sylt, gärna bär, krossade nötter, keso blandat med vaniljkvarg, keso med banan och jordnötsmör..Keso med något sött till är fantastiskt gott :) Har till och med lyckats få karln att gilla kombon keso och torkade jordgubbar.
 
 

 
Mmmmm...
 
 
 

Ungdomsarbetslösheten

Jag fick precis ett samtal där jag fick veta att man gått vidare med andra sökande, eller i det här fallet ett annat bemanningsföretag för tjänsten som museivärd. Jag har en kandidat examen i medeltidsarkeologi och borde därför vara kvalificerad för tjänsten men tydligen var det inte tillräckligt. Jag är högutbildad och språkkunnig vilket inte räckt de senaste två åren för att få ett extra kneg på Mcdonalds. Vart är världen på väg egentligen? Ska vi ungdomar bo hemma tills att vi är 40 för att vi inte kan komma in på arbetsmarknaden? Ska man skylla på finanskris hela tiden medan de rika blir rikare och de fattigare blir fattigare. Ska man höja pensions åldern när det inte finns jobb för alla? Framförallt ungdomarna...
 
Nu har jag visserligen jobb från augusti igenom kontakt men det är inte det som jag tänkt syssla med i framtiden. Även om resturang branschen är intressant är det museivärlden som lockar mest..
 
 

Dagens celiaki tips!

Hittar du inte glutenfritt knäckebröd eller är det för dyrt? Köp riskakor (de med smak är godast men mindre hälsosamma). Jag brukar köpa gräslök och ostsmak eller ibland bara ostsmak :) passar otroligt bra när man vill ha något lätt men ändå knaprigt!
 
Käka dem som dem är eller med en ostbit, skinka/kalkon eller med skagenröra.
 

Back on track

Nu är jag igång med träningen igen :) Dag två och jag har sprungit två gånger 20 minuter vilket är sjukt kasst för min del som kan springa i upp mot 70 minuter utan problem. Grejen är att det är så otroligt varmt på gymmet och löpbanden har många gånger ingen fläkt, luftkonditioneringen existerar inte och löpbandet står vid fönstret vilket är otroligt korkad placering när solen gassar in. Hoppas nästan på dåligt väder så att jag kan köra ett riktigt löppass. Igår körde jag iofs rygg och mage med 10 x 5 set på varje maskin som rör min kropps svagaste punkter. Imorgon funderar jag (förutsatt att vädret är kasst) på att köra armar, axlar och nacke.Plus mage och rygg då.
 
 
Bra träningsmusik: Christina Aguilera - Your Body
Christina Aguilera - The beautiful people
Christina Aguilera - Show me how you burlesque
Pitbull ft. Christina Aguilera - Feel this moment
Adam Lambert - Cuckoo
Blind Guardian - Lost in the Twilight Hall
Blind Guardian - And then There was Silence
 
 
 
 

RSS 2.0